gevelrenovatie & vochtwering

gevelrenovatie

Bakstenen gevels

Stap 1: Uitkappen

Het renoveren van uw bakstenen gevel begint met het uitkappen van de oude voegen. Uiteraard moet dit zo gebeuren, dat er geen (verdere) beschadigen aan de muur ontstaan.

Daarnaast moet het slechte voegwerk diep genoeg worden verwijderd. Tot er alleen nog maar gezonde metselspecie over is.

En indien nodig worden kapotte stenen vervangen door passende nieuwe stenen. Denk hierbij aan grote, kleur en samenstelling. Zodat de renovatie achteraf niet meer zichtbaar is.

Stap 2: Reinigen

Reinigen van uw gevel geeft uw pand weer een mooi aanzicht.

Reinigen gebeurt echter niet alleen vanuit esthetisch oogpunt. De uitgekapte voegen moeten namelijk schoon genoeg zijn om een goed hechtvlak voor de nieuwe voeg te bieden. Anders zou u binnen de kortste keren (weer) met afbrokkelend voegwerk te maken krijgen.

De manier van reinigen is afhankelijk van steensoort, soort vervuiling en de bereikbaarheid van de gevel.

Stap 3: Voegen

Tenslotte krijgt uw gevel nieuw voegwerk.

De nieuwe voegen krijgen de juiste samenstelling, hardheid van de mortel en wijze van toepassing. Zodat een lange levensduur ook gegarandeerd is!

Er zijn verschillende voegtechnieken. Welke voegtechniek wordt gebruikt is bouwkundig niet belangrijk. Dit is dus meer afhankelijk van de esthetische waarde ervan. Past de voeg bijvoorbeeld bij de stijl van uw pand?

Stap 4: Afwerking

Wellicht wilt u graag de bakstenen en voegen blijven zien en is uw gevel klaar na de renovatie. Maar u kunt ook kiezen voor een verdere afwerking van de gevel. Ter verfraaiing en/of bescherming.

U kunt bijvoorbeeld kiezen om de gevel te voorzien van:

Zoer Gevelrenovatie & Vochtwering helpt u bij het opsporen van de oorzaak en het aanpakken van het probleemgebied. Zodat u weer met een gerust hart kunt wonen of werken!


Uw bakstenen gevel laten renoveren? Vraag Zoer Gevelrenovatie & Vochtwering om hulp.